Ga naar hoofdinhoud

Stichting Animo zoekt vrijwilligers voor leuke activiteiten!

Animo verricht met relatief weinig mensen veel werk op natuur- en milieugebied in Alkmaar. Regelmatig hebben wij de afgelopen jaren over diverse zaken gevraagde en ongevraagde adviezen gegeven aan het college van Alkmaar. Ook is er veel aandacht besteed aan het verlies van Gierzwaluwen-nestgelegenheid door bijvoorbeeld het plaatsen van dakkapellen. Natuurinclusief bouwen en mobiliteit/parkeren zijn ook speerpunten van de stichting. De Nacht van de Nacht i.s.m. de Hortus is een event dat elk jaar weer terug komt, evenals de Geveltuintjes wedstrijd. Betrokken zijn bij het Tiny Forest in Alkmaar en op scholen voorlichting geven is ook leuke activiteit van Animo. Er komen ieder jaar nieuwe projecten bij. In de jaarverslagen op onze site (www.animo-alkmaar.nl) worden veel activiteiten van Animo genoemd.

Animo wil de komende jaren een centrale rol blijven spelen om te komen tot een zorgvuldig natuur, milieu-en klimaatbeleid. Daarom zoeken wij mensen die interesse of ideeën over natuur en milieu in de gemeente Alkmaar hebben en daar actief mee bezig willen zijn. Herken jij je hierin dan zouden we graag met jou in gesprek gaan om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, wat vanzelfsprekend afhangt van jouw interesses.

Voorbeelden van activiteiten waarbij wij hulp kunnen gebruiken zijn: onze website onderhouden, incidenteel presentaties maken voor bijeenkomsten en ondersteuning bij projecten. Afhankelijk van de activiteit kan het betekenen dat het maar een paar uurtjes per maand kost en daar zijn we al blij mee.

Spreekt het bovenstaande je aan en zou je graag een bijdrage willen leveren aan een bestaand of een nieuw project? Neem dan eens contact met ons op via het contactformulier op deze website, of bel/app de coördinator Monique van Ling (06-39781926) om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek.

Heel graag tot ziens! Laten we samen zorgen voor een gezonde leefomgeving!

Hartelijke groet,
Team Animo

Trosalant – Rob Struyk 2023

Back To Top