Ga naar hoofdinhoud

Meer bomen nu, ook in Noord Holland!

” Meer Bomen Nu ” is een landelijke campagne die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken. Opschot dat op de ene plek ongewenst is, wil een ander graag planten. Met 6000 vrijwilligers, 75 bomenhubs verspreid door het land en meer dan 1000 plantlocaties. Dit zijn boeren, voedselbossen en burgers en andere particuliere initiatieven – die graag samen 1 miljoen bomen en struiken willen verplanten. Zo probeert Meer Bomen Nu samen met iedereen Nederland sneller en goedkoper te vergroenen en zo klimaatverandering te remmen en biodiversiteit te herstellen.

Afgelopen winters verplantten wij bijna een miljoen zaailingen en stekken van 150 verschillende soorten met een slagingspercentage van 80% en 70%.

Het verplanten van bomen is een belangrijke aanvulling op het werk van boomkwekers. Boomkwekers leveren gecertificeerd materiaal aan terreinbeherende organisaties die direct met honderdduizenden bomen tegelijk velen hectares aanplanten. Tevens leveren boomkwekers bijzondere soorten; fruitbomen en mooie monumentale soorten. Meer Bomen Nu probeert bosbeheerders, groenwerkers, gemeenten en hoveniers te overtuigen dat zij zaailingen een tweede kans kan geven. Samen maken we Nederland sneller en goedkoper groen!

Bonnie Snoek is coördinator Noord Holland.
Op de website van Meer Bomen Nu vind je informatie over Noord Holland,

Back To Top