skip to Main Content

Meldpunt lichthinder, 72% van de bedrijven heeft licht aan ’s nachts !

De natuur- en milieufederaties hebben in het kader van de Nacht van de Nacht een meldpunt gelanceerd om lichthinder te melden. Op de website kunnen mensen foto’s uploaden van onnodige verlichting.
Medewerkers van de Nacht van de Nacht nemen dan contact op met de gemeente of met het bedrijf met het verzoek er iets aan te doen.

De Natuur en Milieufederaties lanceren in het kader van de NachtvandeNacht campagne een meldpunt om lichthinder te melden. Op www.maghetlichtuit.nl kan iedereen vanaf 20 oktober foto’s plaatsen van overbodige verlichting, bouwlampen die hinder veroorzaken of bedrijven die de hele nacht licht laten branden en waar je als omwonende last van hebt.

De Natuur en Milieufederatie heeft een onderzoek uitgevoerd om te weten hoeveel bedrijven onnodig licht aan hebben ’s nachts. De uitkomst is schokkend: 72% !
Als bedrijven er over benaderd worden met een foto hoe het er uit zie schrikken ze van de hoeveelheid licht. Gelukkig doet een groot deel van de bedrijven na de melding het licht uit.
Mooi dus dat er nu een meldpunt is waar lichthinder aangegeven kan worden.

Uit onderzoek van RIVM blijkt dat vijf procent van de Nederlanders ernstige lichthinder ondervindt en drie procent slaapverstoring. Dat zijn meer dan een miljoen mensen. Woon je naast een sportpark dat ’s nachts de lichten laat branden? Kun jij niet in slaap komen door een straatlantaarn die precies jouw slaapkamer binnen schijnt? Of word je gek van die knipperende reclameverlichting die de hele nacht onnodig aan blijft? Meld het op www.maghetlichtuit.nl
Medewerkers van de Nacht van de Nacht nemen dan contact op met de gemeente of met het bedrijf met het verzoek er iets aan te doen.

Back To Top
X