skip to Main Content

World Wildlife Day

03ma07:0018:00World Wildlife Day

Event Details

De Wereldwilddag van de Verenigde Naties is een wereldwijde viering van de prachtige en rijke diverse vormen van wilde dieren en planten op onze planeet. Het is ook een gelegenheid om mensen bewust te maken van de vele voordelen die zij de mens bieden en om discussies op gang te brengen en aan te zetten tot een radicale verandering van de urgente bedreigingen waarmee zij worden geconfronteerd.Wereldwilddag vindt elk jaar plaats op 3 maart.

Hoe kan je meedoen?

Er zijn tal van manieren om deel te nemen aan de viering van Wereldwildlife Day, waar je ook bent. Of je nu deelneemt aan grote evenementen of zelfs aan de kleinste bijeenkomsten, je kunt helpen het bewustzijn over wilde dieren te vergroten en natuurbehoud en duurzaam gebruik te bevorderen!

Hier zijn enkele suggesties:

  • Leer de bedreigde dier- en plantensoorten kennen in jouw omgeving, streek of land. Kom meer te weten over de bedreigingen en uitdagingen waarmee zij en hun habitats mee worden geconfronteerd. Wat kan er worden gedaan om ze in stand te houden? Deel deze kennis met je familie en vrienden en op sociale media.
  • Gebruik de hashtags voor de viering van dit jaar: #WorldWildlifeDay #WWD2020 #SustainingAllLife #Biodiversity2020 #SustainableUse
  • Neem World Wildlife Day mee naar de klas en praat met leerlingen en opvoeders over wilde dieren en biodiversiteit. Jonge mensen zijn de toekomstige leiders van het behoud van wilde dieren en planten. Een bloeiende planeet en een rijke biodiversiteit zijn hun geboorterecht, en zij verdienen een toekomst waarin mensen in harmonie leven met de wilde dieren die de planeet met ons delen.
  • Kijk hier voor meer tips: https://www.wildlifeday.org/content/get_involved

#DoOneThingToday to help conserve the world’s biodiversity

more

Time

(Donderdag) 07:00 - 18:00

Back To Top