Ga naar hoofdinhoud

Doe ook mee met de Geveltuintjeswedstrijd 2024 van ANIMO in Alkmaar!

Stichting ANIMO wil meer groen in de straten en organiseert ook dit jaar weer met veel enthousiasme een geveltuintjeswedstrijd met leuke prijzen voor inwoners van Alkmaar. U kunt uw eigen geveltuintje aanmelden of een geveltuintje van iemand anders nomineren. Een geveltuin is een strook met planten gelegen tegen een gevel van een huis, schuur of schutting. Het tuintje is meestal niet breder dan één of twee straattegels en wordt onderhouden door de bewoner. De bewoner legt de tuin zelf aan. U mag ook een boomspiegel aanmelden. Een boomspiegel is de grond rond de voet van een boom. In veel gemeentes is het toegestaan om op gemeentegrond een geveltuintje aan te leggen. Ook in Alkmaar is dat het geval. Op de stoep moet voldoende ruimte overblijven voor voetgangers, kinderwagens en rolstoelen. Voor meer tips, uitleg en de werkwijze kunt u kijken op onze website en op de website van de gemeente Alkmaar www.alkmaar.nl onder Geveltuinen en Boomspiegels.

U kunt zich tot uiterlijk 10 augustus aanmelden via de mail coordinator@animo-alkmaar.nl of gebruik het contactformulier op de website van ANIMO. Voor vragen kunt u ons bellen of appen via tel.06-39781926. Stuur maximaal 3 foto’s van uw geveltuin en vermeld eventuele bijzonderheden, het adres, uw naam en telefoonnummer. Vorig jaar won een bewoner van een geveltuintje op de Hobbemalaan de eerste prijs. Een deskundige jury, waaronder de Geveltuin-ambassadeur van Alkmaar, mw. Gerda Reus, zal na 10 augustus alle aangemelde geveltuintjes beoordelen. U krijgt dan bericht van ons wanneer de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Laten we samen zorgen voor een gezonde leefomgeving! Bent u na het lezen van het bovenstaande enthousiast geworden? Dan zien we uw aanmelding heel graag tegemoet! Veel succes met uw geveltuin en tot ziens!

PS Kijk ook even op onze website onder het kopje Projecten en Activiteiten onder subkopje (Biologische) kwekers geveltuintjes. Daar vindt u een uitgebreide lijst met biologische kwekers!

Back To Top