skip to Main Content

september, 2019

25sep20:0021:30Lezing: Zintuigen van planten door Arend Wakker

more

Event Details

Darwin stelde al proefondervindelijk vast dat planten zintuigen hebben. Toch zijn planten voor veel mensen vooral passieve organismen die saai en onaangedaan hun tijd uitzitten.
In deze lezing zal drs. A. Wakker (Arend) ingaan op de vraag wat een zintuig eigenlijk is en waar dat in een plant zou kunnen zitten. En hoe de verschillende werelden van zwaartekracht, licht, geur, tijd en ruimte door planten kunnen waargenomen worden.
Zintuigen zijn onlosmakelijk met gedrag verbonden, soms is dit gedrag eenvoudig mechanisch zoals de beweging van stuifmeeldraden in een Salvia, maar vaak is dit gedrag bijzonder complex zoals de groeibeweging van een wortelpunt.

Drs. Arend Wakker is van origine geoloog maar heeft zich bij de Hortus Botanicus Amsterdam ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider.
Ook heeft hij de Amsterdamse en Leidse Hortus de evolutiecursus ‘van Alg tot Orchidee’ ontwikkeld. Bij het IVN-Amsterdam is hij natuurgids en docent.

Locatie
Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8 -10
Alkmaar

Tijd
20.00 uur

Volgende lezingen:
Woensdag 23 oktober en woensdag 27 november, natuurlijk ook in Wijkcentrum Overdie.
Houd de data vast vrij, informatie over de lezingen volgt nog.

Time

(Woensdag) 20:00 - 21:30

Location

Login required to see the information Login

Organizer

KNNV, Vereniging voor VeldbiologieVereniging voor veldbiologie afdelling Alkmaar - Den Helderhttps://www.knnv.nl/node/311/contact

Back To Top
X