Verlicht Milieu 2017

Leerlingen van het Keizer Karel College hebben woensdag 16 maart de eerste prijs van gewonnen van de scholierenwedstrijd Verlicht Milieu 2016 van Stichting Animo. Wethouder Anjo van de Ven van de gemeente Alkmaar reikte tien prijzen uit aan leerlingen die hadden meegedaan aan de wedstrijd ‘Verlicht Milieu’.

Vivian van Haren en Sanne Thomas van klas 2t2 wonnen de eerste prijs met een vrolijk ontwerp, een egel van lepels om een fles met vorkenpootjes.

De prijsuitreiking vond plaats bij de HVC in Alkmaar, hoofdsponsor van dit project.

De andere prijzen gingen naar: 2. Richelle en Lieke Jan Arendsz College, Alkmaar takkenvoet met stoffen kap, 3. Jari Louwen en Rebecca Ente Stedelijk Dalton College, Alkmaar hout met schorskap, 4. Kelly en Lisa Clusius College, Schagen kloklamp, 5 Don, Tenco Clusius College, Heerhugowaard robothoofd, 6. Eva Brinkhorst Tender College, IJmuiden ijzeren vogeltje, 7. Jetske en Marjet Clusius College, Heerhugowaard ijzeren hanglamp, 8. Julia Ebbelaar Bernard Nieuwentijt College, Monnickendam ballonlamp

Tenslotte was er een eervolle vermelding voor een Nederlandlamp met ledlampjes, waar met zonneenergie een windmolentje wordt gevoed. Deze lamp is van Lara Gurgy en Michelle Knopp van het Willem Blaue College, Alkmaar.

Verlicht Milieu 2017 is de jaarlijkse inmiddels 13e door Stichting Animo georganiseerde wedstrijd waarbij ongeveer 500 leerlingen van noord hollandse vmbo scholen worden gevraagd lampen maken van afval. Dit om het hergebruik van restmateriaal te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Noord hollandse VMBO scholen kunnen zich hier inschrijven voor Verlicht Milieu 2017

(bron: rodimedia)

Danny M. van der Cingel

coordinator Verlicht Milieu 2017

email: chairmanatbiobetty.com@gmail.com

mobile: +31 (0)6 21263811

Prijsuitreiking “Verlicht Milieu 2016”

Prijsuitreiking Verlicht Milieu 2014

Prijsuitreiking Verlicht Milieu 2013